Zijn bloempotten voedselveilig?

Kleipotten uit het tuincentrum zijn echter niet bedoeld om in direct contact te komen met voedsel. De klei in tuinpotten kan zware metalen bevatten, zoals lood.

Zijn bloempotten voedselveilig?

Kleipotten uit het tuincentrum zijn echter niet bedoeld om in direct contact te komen met voedsel. De klei in tuinpotten kan zware metalen bevatten, zoals lood. Sommige kunnen ook in de oven barsten of breken. Ik wilde al een tijdje lekkernijen bakken in bloempotten, maar ben er een beetje bang voor geweest.

Verkopen ze voedselveilige FP? Ik zag tijdens een kookprogramma op foodnetwork een chef zeggen dat het speciale FP was die werd gebruikt om te bakken. Ik heb ze nog nooit gezien, ik weet dat ik ze niet kan spuiten omdat het giftig is. Andere ideeën? HDPE-plantenbakken worden doorgaans beschouwd als veilige containers voor het kweken van groenten. Bovendien wordt HDPE aanbevolen als een soort voedselveilige plastic folie voor tuinbedden die zijn gemaakt van behandeld hout, aangezien dit soort plastic planten kan beschermen tegen de chemicaliën in het hout, volgens de Iowa State University.

Leave a Comment

Required fields are marked *