Hoe voorkom je dat bloempotten omwaaien?

Gebruik een pot gemaakt van zwaar materiaal. Vul de pot met zware voorwerpen.

Hoe voorkom je dat bloempotten omwaaien?

Gebruik een pot gemaakt van zwaar materiaal. Vul de pot met zware voorwerpen. Gebruik een staak om de plant te ondersteunen. Zet de pot in de buurt van een muur.

Bescherm de planten met een windscherm. Een oplossing is om je pot zwaarder te maken om te voorkomen dat deze omver wordt gegooid door de wind of door het simpele gewicht van je plant. Voeg hiervoor stenen aan de bodem van je pot toe voordat je de aarde er weer op zet, op deze manier zal het water geen probleem hebben om te stromen. Stabilisatoren voor plantenpotten verankeren je planten en voorkomen dat ze omvallen.

U kunt een commercieel product kopen, dat bestaat uit een draadstructuur die rond de pot past met een brede basis om de pot rechtop te houden. Een van de beste manieren om te voorkomen dat je plantenpotten in de wind omvallen, is door een zwaardere pot te gebruiken. Een zwaardere pot zal minder snel omvallen, zelfs bij harde wind. Als je een lichtgewicht pot gebruikt, overweeg dan om wat stenen of grind aan de bodem van de pot toe te voegen om deze te verzwaren.

Leave a Comment

Required fields are marked *