Welke bloempotten zijn het beste?

Keramische potten zijn poreus, waardoor planten minder snel last hebben van wortelrot omdat de pot water opneemt. Het kan echter zijn dat je planten in keramische potten vaker water moet geven.

Welke bloempotten zijn het beste?

Keramische potten zijn poreus, waardoor planten minder snel last hebben van wortelrot omdat de pot water opneemt. Het kan echter zijn dat je planten in keramische potten vaker water moet geven. Plastic potten zijn ondertussen licht van gewicht en ze breken minder snel en zijn gemakkelijker schoon te maken dan keramische potten. Een van de meest praktische en natuurlijke containers voor tuinieren.

Houten plantenbakken zien er geweldig uit, houden water goed vast en zijn relatief licht van gewicht. Zorg er bij het selecteren van houten containers voor dat ze gemaakt zijn van rotbestendig hout zoals ceder of sequoia en controleer op een hoogwaardige constructie, aangezien hout in de elementen krimpt en uitzet. Plantenbakken gemaakt van grenen of ander zacht hout kunnen ook worden gebruikt, maar moeten worden geverfd met een niet-giftige verf of beits om rotting te voorkomen. Wat de kosten betreft, kunt u eenvoudig in een mum van tijd een houten plantenbak maken met een paar spijkers, wat sloophout en een creatief idee.

Over het algemeen raden we de Ecopots Round Pot aan (te zien op Bloomscape), dankzij de duurzame constructie, aardse kleuropties en betaalbare prijs. Als je op zoek bent naar iets dat nog budgetvriendelijker is, raden we de La Jolíe Muse Planter aan (te zien op Amazon), die verkrijgbaar is in twee maten, een mooie gespikkelde afwerking heeft en veel minder kost dan vergelijkbare opties op de markt.

Leave a Comment

Required fields are marked *