Worden bloempotten gebruikt voor?

Bloempotten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het transporteren van planten naar nieuwe locaties, het starten van zaden, het binnen- en binnenteelt van planten en het kweken van malse planten in koudere streken binnenshuis. Terracotta kleipotten voegen natuurlijke kleur toe aan het tuindecor Hoewel het poreuze materiaal lucht en water op natuurlijke wijze door de potten laat stromen, zijn ze gevoeliger voor temperatuurschommelingen.

Worden bloempotten gebruikt voor?

Bloempotten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het transporteren van planten naar nieuwe locaties, het starten van zaden, het binnen- en binnenteelt van planten en het kweken van malse planten in koudere streken binnenshuis. Terracotta kleipotten voegen natuurlijke kleur toe aan het tuindecor Hoewel het poreuze materiaal lucht en water op natuurlijke wijze door de potten laat stromen, zijn ze gevoeliger voor temperatuurschommelingen. Gebruik de potten in de zomer in de schaduw of geef regelmatig water om uitdroging van de plant te voorkomen. Het is het beste om eenjarige planten in kleipotten te planten, zodat ze tijdens de wintermaanden geleegd, schoongemaakt en bewaard kunnen worden.

Koud weer kan ervoor zorgen dat de potten barsten en de wortels beschadigen. In gematigde winterklimaten kunnen de potten worden gebruikt als ze in plastic zijn gewikkeld om de wortels van de plant te beschermen tegen bevriezing. Gewone tuingrond is te dicht voor tuinieren in containers Gebruik voor containers tot 1 gallon een grondmengsel van kamerplanten. Gebruik voor grotere containers een relatief grof plantmengsel zonder aarde om de benodigde water- en luchtbalans op peil te houden.

Oude bloempotten kunnen worden hergebruikt om allerlei dingen te ordenen, vooral omdat ze in zoveel soorten, maten en ontwerpen verkrijgbaar zijn dat sommige ervan er niet eens uitzien alsof ze ooit bedoeld waren om gevuld te worden met vuil. Om je tuingereedschap roestvrij te houden en de levensduur te verlengen, kun je ook een bloempot vullen met zand, plantaardige olie erdoor mengen en vervolgens de metalen onderdelen van je tuingereedschap in het zand steken. Maar aan het begin van de 20e eeuw volgde de komst van plastic, wat een revolutie teweegbracht in alles, van speelgoed tot auto-onderdelen, keukengadgets tot ja, bloempotten. Amerikaanse pottenbakkerijen produceerden sierlijke keramische bloempotten in de 18e eeuw, en hoewel een groot deel van de samenleving tuinieren en tuinbouw als een acceptabel tijdverdrijf omarmde, nam de productie enorm toe.

George William Johnson, bloempotlatwerk in de vorm van een urn of vaas, in A Dictionary of Modern Gardening (184, 601, fig. Als je toevallig wat extra plantenbakken of bloempotten hebt hangen die een nieuwe bestemming nodig hebben, zijn hier 20 eenvoudige manieren om ze nieuw leven in te blazen in je huis, tuin of buitenleefruimte. Gebruik in je slaapkamer een kleine, aantrekkelijke bloempot om je leesbril, afstandsbedieningen, nagelvijl of andere benodigdheden voor je nachtkastje in op te bergen. De materialen en stijlen zijn zeker veranderd, maar het nut van de bloempot blijft ongewijzigd.

Als je echter ontdekt hebt dat je duim echt niet zo groen is of dat je simpelweg meer bloempotten en plantenbakken hebt gekocht dan je uiteindelijk hebt gebruikt, zijn er tal van andere toepassingen voor je potten. Om je slippers of sokken georganiseerd te houden in een mooie container, plaats je een grote plantenbak of bloempot in je ingang waar ze hun schoenen uittrekken. In feite waren de bloempotcreaties van Josiah Wedgwood net zo populair als zijn beroemde serviesgoed - vaak gebruikt als decoratief middelpunt zonder dat er niets in was geplant.

Leave a Comment

Required fields are marked *