Hoe zet je bloempotten in elkaar?

Zorg ervoor dat uw containertuin er op zijn best blijft uitzien door planten in topbloei naar de voorgrond te verplaatsen. Zet de containers kort na het planten dicht in elkaar om een gevoel van volheid te creëren.

Hoe zet je bloempotten in elkaar?

Zorg ervoor dat uw containertuin er op zijn best blijft uitzien door planten in topbloei naar de voorgrond te verplaatsen. Zet de containers kort na het planten dicht in elkaar om een gevoel van volheid te creëren. Terwijl de planten volwassen worden en zich vullen, spreid je de potten uit elkaar Zorg ervoor dat uw containertuin er op zijn best blijft uitzien door planten in topbloei naar de voorgrond van de tuin te verplaatsen of ze boven hun buren te verheffen. Op dezelfde manier glijden planten langs hun toppositie naar minder prominente posities.

Voeg ongeveer elke vier weken een uitgebalanceerde meststof toe aan je potten om planten de voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben voor een gezonde groei. Begin met het plukken van je zwaarste exemplaar en plant het naar de achterkant van de pot. Enkele goede voorbeelden zijn canna's, olifantenoren of een rode dwergbanaan. Of je kunt een wijnstok met hekwerk (bijvoorbeeld Rex begonia-liaan, mandevilla of paarse hyacintbonen) als achtergrond gebruiken.

De beste manier om je planten in de potten te plaatsen, is door meerdere planten bij elkaar te zetten. De goocheltruc is om thrillers, fillers en spillers in één pot te combineren. Het vulmiddel is meestal de meest levendige of de meest aantrekkelijke plant. Dit is het middelpunt van je potten.

Vulstoffen worden gebruikt om ruimte op te vullen, om een volledig arrangement in de pot te creëren. Vervolgens kun je spillers over de randen laten groeien om meer dimensies en interesses te creëren. Loopurnen — Dit zijn meestal grote potten die snelgroeiende soorten hoge planten- en grasheesters vullen en bewaren. Ze kunnen langs het tuinpad lopen of in het midden worden geplaatst.

Sommigen zetten graag een paar van deze potten op de veranda. Sommigen houden van traditionele uit steen gesneden of terracotta soorten. De Oost-Aziatische Dynastieke sierpot en Olympia-urnen zijn geschikt voor mensen met een meer avontuurlijke smaak.

Leave a Comment

Required fields are marked *