Kunnen bloempotten planten doden?

Als je een oude bloempot tevoorschijn haalt en deze tekenen van schimmel of meeldauw vertoont, gooi deze dan weg. Als je spullen in de pot plant, kan ziekte zich verspreiden en kunnen je planten snel afsterven.

Kunnen bloempotten planten doden?

Als je een oude bloempot tevoorschijn haalt en deze tekenen van schimmel of meeldauw vertoont, gooi deze dan weg. Als je spullen in de pot plant, kan ziekte zich verspreiden en kunnen je planten snel afsterven. Let op tekenen van schimmel en meeldauw op potten voordat u gaat planten en voorkom verspreiding van ziekten. De vraag of plastic potten planten kunnen beschadigen of doden, is een legitieme zorg.

De gevaren van plastic als het om voedsel gaat, zijn goed gedocumenteerd. Daarom moet elke bedachtzame planteneigenaar overwegen of de plastic potten waarin we onze planten plaatsen hen kunnen beschadigen of hun groei op enigerlei wijze kunnen belemmeren. Na een jaar planten, aarde en eventueel kunstmest te hebben bewaard, is in veel potten een knapperige laag aan de binnenkant aangebracht. Deze laag moet verwijderd worden voordat de pot weer gebruikt kan worden.

Heet water en een schrobborstel zijn handige hulpmiddelen om deze laag aarde en mestzouten te verwijderen. Voor terracotta potten met een dikke laag zout kan een bot mes het meest effectieve hulpmiddel zijn om te verwijderen. Dieren uit tuinbakken houden kan een echte uitdaging zijn. Katten, eekhoorns, eekhoorns en ander ongedierte graven graag in het vuil, eten bloembollen en bewaren voedsel voor de winter.

Maar dit zorgt niet alleen voor een puinhoop, maar kan ook je planten beschadigen of doden. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige en natuurlijke manieren om dieren uit je bloempotten te houden. Wanneer welke? Deskundigen van tuintijdschriften hebben uitgeprobeerd hoe goed het leggen van een laag kruiken werkt, ze ontdekten dat het geen verschil maakte voor hoe goed planten groeien, en stelden voor dat het eigenlijk zou moeten worden toegevoegd aan de lijst met tuinfouten in containers om te voorkomen. Als je een grote collectie gebruikte bloempotten en plantenbakken hebt verzameld, denk je er waarschijnlijk aan om ze opnieuw te gebruiken voor je volgende partij tuinieren in containers.

Leave a Comment

Required fields are marked *