Kunnen bloempotten in de winter buiten blijven staan?

Als je nog steeds bang bent om ze weg te laten, kun je ze afdekken met een containerhoes of een dekzeil. Als ze klein zijn, draai ze dan ondersteboven en bewaar ze op hun plaats.

Kunnen bloempotten in de winter buiten blijven staan?

Als je nog steeds bang bent om ze weg te laten, kun je ze afdekken met een containerhoes of een dekzeil. Als ze klein zijn, draai ze dan ondersteboven en bewaar ze op hun plaats. Een wintertuin in een betonnen container. Betonnen potten kunnen de hele winter buiten blijven en zien er het beste uit als je ze plant.

Terracotta of kleipotten kunnen niet buiten worden bewaard. Omdat ze poreus zijn en wat vocht vasthouden, kunnen ze barsten omdat het vocht erin in de loop van de winter zal bevriezen en meerdere keren zal uitzetten. Het proces voor het bewaren van keramische potten lijkt veel op het bewaren van terracotta voor de winter. In dat geval mag u uw keramische potten in de winter nooit buiten laten staan.

Keramische potten die geglazuurd zijn, kunnen buiten langer meegaan en een betere kans om de winter door te overleven. Keramische potten met een dik glazuur rond de rand van de pot zijn meestal geschikt om te overwinteren. Maak delicate bloempotten en potten om zelf water te geven leeg voordat je ze naar een garage, schuur of overdekte buitenruimte verplaatst. Naarmate het weer koeler wordt en de planten in je buitenbakken afsterven, is het tijd om na te denken over het bewaren van bloempotten voor de winter.

Met deze tips zou je mooie bloempotten klaar moeten hebben om te planten zodra de voorjaarsdooi volgend jaar begint.

Leave a Comment

Required fields are marked *