Hoe worden bloempotten gemeten?

De potmaat wordt meestal bepaald door de diameter van de pot te meten, ook wel de breedte genoemd. Een pot van 30 cm wordt bijvoorbeeld aan de bovenkant van rand tot rand 30 cm breed.

Hoe worden bloempotten gemeten?

De potmaat wordt meestal bepaald door de diameter van de pot te meten, ook wel de breedte genoemd. Een pot van 30 cm wordt bijvoorbeeld aan de bovenkant van rand tot rand 30 cm breed. Cirkelvormige plantenpotten worden gemeten aan de hand van de diameter en de diepte. Een rechthoekige plantenbak heeft echter een diameter EN een lengte en diepte.

Plantpotten hebben meestal afmetingen in diameter of volume. De diameter wordt gemeten over de bovenrand van een plantenpot. Een pot van 6 inch is bijvoorbeeld 6 centimeter breed over de bovenkant van de container. De beste manier om de grootte van een pot voor planten te meten, is door een meetlint te gebruiken.

Je kunt elk meetlint of meetlint gebruiken, maar gebruik geen plastic tape omdat het op je planten blijft plakken. Je kunt een tuinkoord of een touwtje gebruiken om de hoogte en breedte van de pot te meten.

Leave a Comment

Required fields are marked *