Waarom bloempotten?

Een bloempot, plantenbak, plantenbak of plantenpot is een bak waarin bloemen en andere planten worden gekweekt en uitgestald. Kunststof plantenpotten zijn populair en gemakkelijk te vinden in tuinbakken, verkrijgbaar in veel verschillende vormen, maten en stijlen.

Waarom bloempotten?

Een bloempot, plantenbak, plantenbak of plantenpot is een bak waarin bloemen en andere planten worden gekweekt en uitgestald. Kunststof plantenpotten zijn populair en gemakkelijk te vinden in tuinbakken, verkrijgbaar in veel verschillende vormen, maten en stijlen. Ze zijn meestal licht van gewicht en dankzij hun kunststof constructie kunnen ze eenvoudig worden gereinigd. Het zijn ook een goedkoper type tuinpotten, waardoor beginnende tuinders zich zonder grote kosten kunnen vestigen.

In de 18e eeuw waren de bloempotten of cachepotten van Josiah Wedgwood erg populair; ze waren vaak zeer decoratief en werden gebruikt als tafeldecoratie. Bloempotten worden nu vaak ook gemaakt van plastic, metaal, hout, steen of soms biologisch afbreekbaar materiaal. In de bodem van potten zitten meestal gaatjes om overtollig water naar buiten te laten stromen, soms naar een schotel die onder de bloempot wordt geplaatst. De bovenkant van de bloempot onder de rand is algemeen bekend als de schouder of kraag en kan helpen bij het hanteren.

In Athene werden aardewerken bloempotten in zee gegooid tijdens het festival van de Tuinen van Adonis. Bloempotten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het transporteren van planten naar nieuwe locaties, het starten van zaden, het binnen- en binnenteelt van planten en het kweken van malse planten in koudere streken binnenshuis.

Leave a Comment

Required fields are marked *