Hoe onderhoud je bloempotten?

Tips om kamerplanten in pot in leven te houdenKies de juiste pot. Drainage is erg belangrijk voor je plant.

Hoe onderhoud je bloempotten?

Tips om kamerplanten in pot in leven te houdenKies de juiste pot. Drainage is erg belangrijk voor je plant. Als je in het voorjaar plant en het weer mild is, kun je waarschijnlijk één keer per week wegkomen met water geven. Naarmate de zomer vordert, hebben planten meer water nodig.

Niet alleen verdampt het warme weer het vocht voordat de plant het kan gebruiken, planten hebben meer water nodig naarmate ze groter worden. Hangplanten en kleine potten hebben mogelijk twee keer per dag water nodig (de beste tijden zijn's ochtends en's avonds); één keer per dag is genoeg voor grote potten. Dus als de aanbevolen afstand bijvoorbeeld 10-12 inch is, kan item dat gedijt in containers ongeveer 6-8 centimeter uit elkaar worden geplant. En als algemene regel geldt dat als hun normale groei 10-12 centimeter lang is, je een pot wilt die iets meer dan half zo groot is, of ongeveer 6-8 centimeter in diameter.

Voor planten die 24-36 centimeter hoog worden, is een grotere container met een diameter van ongeveer 24 centimeter geschikt. Containergrond is het beste als er wat vochthoudende materialen in het mengsel zitten, zoals perliet, vermiculiet, veenmos of turf, voor ongeveer 20% van het volume. Het heeft ook voedselrijke materialen nodig, zoals compost of mest. Het aanpassen van de grond met ongeveer 20-25% afgewerkte compost of goed verteerde mest verbetert de bodem op verschillende manieren.

Het ontwikkelt de helling of lichaamsstructuur van de bodem, wat helpt bij het vasthouden van vocht en voedingsstoffen en vermindert de bodemverdichting. Bovendien kan het fungeren als een equalizer voor bodems die hun pH-neutraliteit hebben verloren. Het antwoord is om wekelijks of tweewekelijks aan te vullen met een verdunde oplossing van een universele, in water oplosbare meststof. Een meststof voor algemeen gebruik van 24-8-16 (24% stikstof, 8% fosfor en 16% kalium) zal uw planten in vrijwel elke omgeving onderhouden en voeden, maar er kunnen specifieke formules (zoals voor tomaten of eenjarige planten) worden geselecteerd om specifiek tegemoet te komen aan de door u gekozen aanplant.

Om de Goudlokjeszone voor bemestingscontainers te vinden, neemt u de aanbevolen dosering voor het product dat u gebruikt en deelt u deze door hoe vaak u gaat bemesten. Als de aanbevolen hoeveelheid bijvoorbeeld één „lepel” per maand is, deel de hoeveelheid dan door 2 voor tweewekelijkse voedingen en door 4 voor wekelijkse bemesting. Meng in een volle gieter en breng aan op vochtige grond. Eenjarigen die allemaal blad- en geen bloem zijn, hebben baat bij een meststof die meer fosfor bevat.

Zoek naar formules met een hoog middengetal (dwz fosfor), zoals 10-20-10, om de bloeiproductie te stimuleren. Hoewel potmengsels boordevol ingrediënten zitten, verliezen containers al snel voedingsstoffen aan hongerige planten en geven ze regelmatig water. Daarom moeten potplanten gevoed worden zodat ze kunnen blijven groeien. Ik voed mijn bloemen twee keer per maand, van de lente tot de herfst, met een in water oplosbare meststof.

Leave a Comment

Required fields are marked *