Zijn bloempotten klei?

Veel van de potten zijn gemaakt van recyclebaar plastic, dus het weggooien is milieuvriendelijk als de pot niet meer bruikbaar is (ongeglazuurde kleipotten zijn ook volledig recyclebaar). Plastic potten zijn gemaakt van inerte materialen en worden als veilig beschouwd voor het kweken van planten.

Zijn bloempotten klei?

Veel van de potten zijn gemaakt van recyclebaar plastic, dus het weggooien is milieuvriendelijk als de pot niet meer bruikbaar is (ongeglazuurde kleipotten zijn ook volledig recyclebaar). Plastic potten zijn gemaakt van inerte materialen en worden als veilig beschouwd voor het kweken van planten. Plastic potten hebben over het algemeen dunnere wanden dan hun tegenhangers in klei, waardoor de wortels weinig of geen isolatie bieden tegen temperatuurveranderingen. Zwart plastic kan zelfs als zonnecollector fungeren, waardoor het potmedium wordt opgewarmd tot schadelijke niveaus van planten.

De te gebruiken potten worden klei- of terracotta-potten genoemd — een bloempot die is gemaakt van klei en door hitte is verhard.

Leave a Comment

Required fields are marked *