Waar zijn bloempotten van gemaakt?

Bloempotten worden nu vaak ook gemaakt van plastic, metaal, hout, steen of soms biologisch afbreekbaar materiaal. Veelzijdig van uiterlijk, lichtgewicht, duurzaam en betaalbaar, plastic potten zijn goed voor de plantengroei.

Waar zijn bloempotten van gemaakt?

Bloempotten worden nu vaak ook gemaakt van plastic, metaal, hout, steen of soms biologisch afbreekbaar materiaal. Veelzijdig van uiterlijk, lichtgewicht, duurzaam en betaalbaar, plastic potten zijn goed voor de plantengroei. Sommige zijn ongetwijfeld aantrekkelijker dan andere. Sommige hebben realistische afwerkingen die terracotta, beton of steen nabootsen, en sommige hebben opgerolde velgen om de illusie van dikte te wekken.

Grotere maten kunnen net zo duur zijn als potten gemaakt van meer traditionele materialen. Over het algemeen krijg je met plastic waar je voor betaalt. Goedkopere potten kunnen na verloop van tijd vervagen en barsten, terwijl duurdere potten van polypropyleen niet snel vervagen of barsten, en sommige bieden ook een goede isolatie. Een voordeel van plastic is dat het niet zo vaak hoeft te worden bewaterd als klei.

Donkergekleurde plastic potten absorberen meer warmte dan lichtgekleurde potten. Als u zich geen zorgen maakt over oogstreling, overweeg dan om grote, zwarte kweekcontainers te recyclen die worden gebruikt voor bomen en grote. Deze klassiek vormgegeven, duurzame en lichtgewicht containers zijn verkrijgbaar tegen premiumprijzen. Omdat ze duurder zijn, zijn deze potten moeilijker te vinden en heb je waarschijnlijk minder keuze in grootte en stijl.

Het nadeel is dat glasvezel broos kan zijn en kan barsten als het valt, en het is ook geen goede isolator tegen hitte of kou. Sommige zijn gemaakt om eruit te zien als steen, hout of andere materialen en kunnen op een prominente plek behoorlijk decoratief zijn. Aantrekkelijke, duurzame en betaalbare betonnen potten zijn te koop bij lokale winkels langs de weg die ze produceren, maar ook in zeer vormgegeven vormen in de meest trendy winkels. Ze zijn goed voor de plantengroei.

Ze kunnen duur zijn in grote maten en ze zijn zeker zwaar, waardoor ze moeilijk mee naar huis te nemen of in de tuin te verhuizen. Omdat ze concreet zijn, beschouw ze als permanent. Gegalvaniseerde metalen emmers, koperen of koperen potten en andere containers gemaakt van metaal kunnen zeer decoratief zijn. Vaak kun je een mooie container maken van metalen blikken of gegalvaniseerde emmers door afvoergaten in de bodem te boren.

Over het algemeen geldt dat hoe dikker het metaal, hoe langer dit meegaat. Je kunt ook in plastic bakjes planten om in deze potten te plaatsen. Kunststof voeringen helpen ook om wortels te isoleren tegen de overdracht van extreme hitte en kou, een van de nadelen van metaal. Meestal gemaakt van plastic, zijn dit containers met een reservoir aan de basis dat water vasthoudt voor later gebruik.

Vaak kun je zelfs water rechtstreeks in het reservoir brengen. Dergelijke ontwerpen besparen veel tijd. Er zijn verschillende soorten metalen containers op de markt, maar de meest gebruikte materialen zijn staal, aluminium, zink en koper. Als plantenbak voor buiten zullen metalen bakken, vooral staal, in de loop van de jaren roesten om rood van kleur te worden.

Dit proces wordt versneld door de externe elementen. Metalen materialen zijn niet poreus en om een goede afvoer te garanderen, boort u gaten in de bodem om water te laten ontsnappen en een goede luchtstroom te creëren. Terracotta potten (ongeglazuurde klei) worden gemaakt van een bepaalde bodem en tijdens het productieproces in ovens gebakken. De roestbruine kleur van klei past bij elke bloem- en bladkleur.

Ons team bestaat momenteel uit ongeveer 150 mensen. Onze bedrijfsstructuur is gebaseerd op kwaliteitscontrole van producten in elke fase van het productieproces. De meeste van onze medewerkers werken al een paar jaar voor ons, krijgen een goede uitkering en behandelen elke plantenbak als hun eigen kunstwerk. De materialen en stijlen mogen dan wel veranderd zijn, maar het nut van de bloempot blijft onveranderd.

Maar de bloempotten die door de oude Egyptenaren en later door de Romeinen werden gebruikt, waren niet gemaakt van keramiek, maar van terracotta, gebaseerd op de duidelijke beschikbaarheid van kleimateriaal, en worden tegenwoordig de vroege beschavingsversie van plastic genoemd — gebaseerd op de materialen talloze toepassingen. Amerikaanse pottenbakkerijen produceerden sierlijke keramische bloempotten in de 18e eeuw, en hoewel een groot deel van de samenleving tuinieren en tuinbouw als een acceptabel tijdverdrijf omarmde, nam de productie enorm toe. Maar aan het begin van de 20e eeuw volgde de komst van plastic, wat een revolutie teweegbracht in alles, van speelgoed tot auto-onderdelen, keukengadgets en ja, bloempotten. In de 18e eeuw waren de bloempotten van Josiah Wedgwood even populair als zijn beroemde serviesgoed, ze waren vaak zeer decoratief en werden ze gebruikt als tafeldecoratie.

In de bodem van potten zitten vaak gaatjes om overtollig water naar buiten te laten stromen, soms naar een schotel die onder de bloempot wordt geplaatst. Door de eeuwen heen heeft het gebruik van bloempotten invloed gehad op het tuinbouwgebruik van planten, en de Egyptenaren waren een van de eersten die potten gebruikten om planten van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. In Athene werden aardewerken bloempotten in zee gegooid tijdens het festival van de Tuinen van Adonis. Een bloempot, bloempot of plantenpot is een bak waarin bloemen en andere planten worden gekweekt en tentoongesteld.

De bovenkant van de bloempot onder de rand is algemeen bekend als de schouder of kraag en kan helpen bij het hanteren. Bloempotten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het transporteren van planten naar nieuwe locaties, het starten van zaden, het binnen- en binnenteelt van planten en het kweken van malse planten in koudere streken binnenshuis. .

Leave a Comment

Required fields are marked *